Deze website heeft als doel alle initiatieven zichtbaar te maken die een frisse blik werpen op de zorg voor ouderen en op het geboden onderwijs op dat gebied.

Laat je inspireren door de ideeën van anderen. Natuurlijk nodigen wij je van harte uit om een eigen idee in te zenden en uit te voeren. Zo helpen we elkaar vooruit, op weg naar gelukkig en gezond ouder worden.

Klik op de kaart om te zoeken naar ideeën bij jou in de buurt!

WAT VOOR IDEEËN ZOEKEN WE?

We willen jong en oud met elkaar in contact brengen en zodoende begrip en bewustwording over elkaars wensen en behoeften vergroten. Onbekend maakt namelijk onbemind, terwijl intergenerationele ontmoetingen juist van enorm belang zijn en bovendien voor iedereen leerzaam en plezierig. Uitwisseling van mooie ideeën, activiteiten en lesprogramma’s om dit te stimuleren vindt plaats via deze website.


NIEUWSTE IDEEËN

 
  praktijk - Geplaatst op 26-03-2018

Senior-coaching: leren van en met elkaar

Ervaren krachten de kans bieden om hun kennis en ervaring in te zetten om jonge (toekomstige) zorgprofessionals te begeleiden op de werkvloer. Dus, niet als klusje erbij maar juist als extra functie om de begeleiding van stagiaires en jonge zorgprofessionals beter op te pakken. Deze omscholing biedt ook kansen om ervaren kracht duurzaam in te zetten. Op deze manier wordt de beeldvorming over (werken in de) ouderen(zorg) op een positieve manier veranderd.
  studenten - Geplaatst op 30-01-2018

Broedplaats

PGGM&CO wil met het platform www.broedplaats.pggmenco.nl goede ideeën bedenken om jongeren enthousiast te maken voor de ouderenzorg.
  studenten - Geplaatst op 30-01-2018

Volle agenda

Via Stichting 'Goed doen voor een ander zagen' we het boek ‘Wat kan ik van u leren?’. Hierin staat mevrouw Van Huis (98 jaar), één van de 50 ouderen, die hun levenslessen aan ons willen vertellen. Bij dit bericht stond ook dat mevrouw Van Huis eenzaam is. Er was een agenda online gezet zodat iedereen een afspraak met haar kon maken voor een kopje koffie. De maanden sept. t/m nov. waren erg leeg. Waardoor wij besloten om met studenten en docenten haar agenda te vullen.
Niet alle velden zijn ingevuld.
Onjuiste gebruikersnaam + wachtwoord combinatie.
De wachtwoorden zijn niet gelijk.
Niet alle velden zijn ingevuld.
Aanmaken van een account is mislukt.
Niet alle velden zijn ingevuld.
Plaatsen van het idee is niet gelukt.
Hartelijk dank voor de aanmelding van jouw idee!

We kijken eerst of je inzending compleet is.
Daarom kan het 1-2 werkdagen duren voordat je deze op de site en kaart terugziet.

Zodra je idee op de site is terug te vinden, ontvang je hiervan bericht per mail.

Met vriendelijke groeten,

Het team van Levensles